Vloercoating voor de extra glans

Het wordt al vaak gebruikt in showrooms, winkels en kantoren om vloeren een extra glans te geven. U kunt vloercoating ook laten plaatsen in fabriekshallen en productiecentra. Deze worden voorzien van naadloze en chemische weerbare coatings. De coatings zijn te gebruiken voor zowel nieuwbouw- als renovatiedoeleinden. Vloercoatings worden met een dunne laag naadloos aangebracht.

Er worden tegenwoordig drie verschillende soorten vloercoatings gebruikt om huishoudens en bedrijven tot een moderne- en toegankelijke plaats te maken. Er bestaan tegenwoordig 3 soorten coatings. Dit zijn: Epoxy, polyurethaan en acrylaat coating. ESD vloeren lijken er ook op.

Epoxy vloercoating

De eerste is epoxy vloercoating. Deze bestaat voor een deel uit het thermische epoxy. Dit wordt veel gebruikt in de vliegtuig- en auto-industrie voor de productie van lichtgewicht composieten en lakken. Anderzijds wordt aan epoxy coating een verharder toegevoegd, die zorgt voor de droging en uitharding van de vloercoating. Een positieve eigenschap van epoxy is dat goed bestand is tegen chemische verontreinigingen.

Polyurethaan vloercoating

Vloercoating op basis van polyurethaan is flexibel en zacht. Deze wordt vaak toegepast als anti-verkleuringsmiddel op bestaande gietvlieren of coatings. Er worden twee componenten met elkaar gemengd en vervolgens aangebracht op de vloer.

Acrylaat coating

Als laatste is er nog acrylaat coating. De voordelen hiervan zijn dat het waterafstotend, beschermend en kleurloos is. Het is bedoeld om baksteen en beton beter te kunnen reinigen.